Siyaset Anlayışımız Kitabı
POLİTİKA MI SİYASET Mİ?
Evvela kendimizi tanıyalım; eğiten miyiz, eğitilen miyiz? Eğiticiysek eğittiklerimiz için hangi metodolojiyi esas alıyoruz? Eğer eğitiliyorsak hangi ilmi veriye tabi ediliyoruz; hangi zan'ların çirkinliklerinden kurtulmaya herhangi bir çaba harcamayanlardan mıyız?
Bu sorulara cevap ararken çizgimizin adı nedir? Siyaset mi, politika mı?
Siyaset doğulu, politika batılı bir kelime.
Siyaset Arapça, politika Yunanca ya da İtalyanca.
Siyaset sahiplendiği fert ve topluluğu eğitip tımar etmenin; insanı güzel fıtratına ters düşürmeyen kişiliklerle izzetlendirme san'atına ad olmuş. Politika beni-beşeri "ahlak ve dinin etkisinden sıyırarak" Makyavelist bir öğretiyle, insanların birbirini sömürebilme ustalığını resmeder olmuştur.
Siyaset, insanlığın ebedi felahını hedefler, politika insanların fani refahını gözler. "Politikacılar kendine iyi bak" derler. Siyasiler "Allah'a emanet ol" demeyi öğütler. Politikacılar meşru olup olmadığına bakmadan dünyalıklarla savrulurlar; siyaesiler haramlardan konuşurlar.
...
KİTAP İÇİN NE DEMİŞLERDİ?
"... Muhterem M. Said Çekmegil'i 15 yıl önce ben fakülte talebesiyken tanımıştım... Yazılarını bir kuyumcu titizliği ile işler..." Hasan AKSAY
"... Hemen her konuya İslamı açıdan nüfuz etmeye çalışan günümüzde, Çekmegil, özet olarak ferdi, yahut çoğunluk sultasının siyasetinden, Hakka bağlı siyasetin üstünlüğü gerçeğini gözler önüne seriyor..." Hasan Hüseyin KARATAY
"... Böylesine dikkatli ve titiz araştırıcı, önemli bir konu olan siyaset ve İslam üzerine çalışmış ..." Fehmi KORU
Kitap Notları
Bu kitap ile alakalı yayınlanmış kitap notu bulunmamaktadır. Eğer siz de bu kitabı okuduysanız ve okurlarımız ile almış olduğunuz notları paylaşmak istiyorsanız İletişim sayfamızı kullanarak bize ulaşabilir ve notlarınızı iletebilirsiniz.